Francesco Brezza, verloor zijn vader na een tractorongeval. Deze man was één van de oudste italiaanse biodynamisten. Hij nam verscheidene jonge wijnbouwers onder de arm en maakte hun wegwijs. Stefano Bellotti van het domein 'Cascina degli Olivi' was één van hen. De nog jonge Francesco toen, voorbestemd om verder te studeren, moest prompt thuisblijven en zorgen voor de boerderij. Migliavacca is nog steeds een organisatie in polycultuur. Druiven, wijn, granen en piemontese runderen (vleeskoe) bepalen de activiteit.
Brezza, een goedlachse en sympatieke man, houdt niet van poespas of opgesmukte situaties. Hij is zoals hij is en heeft geen enkel geheim omtrent zijn manier van werken. Biodynamie sinds jaren, eigen productie van organisch mest, biodynamische preparaten, geen polutie. De druiven: Grignolino, Barbera en Freisa. Klassieke vinificatie, elevage in gigantisch grote fouders (Sloveense eik en kastanje)
Ik doe niets speciaal zegt Francesco Brezza. Een goede grondstof oogsten, dat is onze jaarlijkse betrachting. Verder proberen we met eerbied en zachtheid het verkregen sap om te vormen naar edele wijn. Onze wijnen verouderen goed, vertelt hij verder en dat is geen slecht teken. Wij zijn niet op zoek naar puur concentraat. Elegantie in de fles, daar is het ons om te doen.
Vanop de boerderij kijkt men uit op de 'Po', de rivier uit Noord-Italië. Vanaf de Monferrato Casalese richting Milaan treft men de rijstvelden. Gorgonzola is eveneens niet ver.
Toen we dit domein bezochten proefden we uiteraard Brezza's eigen gebakken brood, een magnifieke Gorgonzola met enkele van zijn schitterende wijnen. Een zeer mooi moment.