AZ.Agri. G. Fenocchio/C. Fenocchio

Lang geleden fluisterde een oude vriend me de naam "Fenocchio" in het oor ... En vorige zomer, toen we ergens in Monforte d'Alba een fles Barolo Bussia'08 proefden op restaurant, was ik letterlijk verkocht. Ik had sindsdien nooit meer aan dit domein gedacht en had ook nog nooit eerder deze wijn geproefd. Een bezoek de dag nadien drong zich werkelijk op. Claudio Fenocchio, zoon van wijlen Giacomo Fenocchio, vertelde ons dat er op de klassieke piemontese manier gewerkt wordt. Autochtone gisten, lange maceraties, veroudering van 6 maanden in roestvrij stalen vaten en vervolgens 30 maanden in "botte" (50hl/Sloveense eik). Eens gebotteld veroudert de Barolo nog 1 jaar in de fles alvorens gecommercialiseerd te worden. Eveneens de Barbera alsook de Langhe Nebbiolo zijn dusdanig frivool en fijnsappig. Het moet niet verteld dat wij zeer gelukkig zijn met dit domein. Elegante wijnen betekent elegante wijnmakers en dat zijn ze ook ... Grote klasse!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »